Mooie kiekjes

Mooie kiekjes
Het geboortekaartje van Jinke

donderdag 3 april 2008

12 eitjes, 7 bevrucht... hoe zal het verder gaan?

Hallo allemaal...

Verheugend nieuws...ik ga straks nog wel weer verder met de dagen die nog niet beschreven staan, maar ik moet eerst even kwijt dat het nu heel GOED gaat... Gisteren hebben we de punctie gehad waarbij we maar liefst een oogst van 12 eitjes hadden en het kwa pijn ook allemaal erg mee viel.
GK is met de eitjes, veilig opgeborgen in een warm houd koffertje, naar Voorburg, waar het IVF laboratorium is, gegaan. Daar heeft hij nog eens een zaad productie van 40 miljoen geleverd en hoorde hij dus dat er 12 eitjes gevonden waren.
Dat was allemaal al boven verwachting, want tijdens de laatste echo heeft de arts 7 of 8 follikels getraceerd. Helemaal top dus. Natuurlijk moesten we nog wel afwachten wat er van die 12 rijp zou zijn en wat zich zou laten bevruchten...nou daar mochten we net over bellen...HET ZIJN ER 7.
Zeven bevruchte eitjes, echt geweldig, maar tegelijk ook heel spannend. Voor mijn gevoel wordt het nu pas echt spannend. Die punctie...ach ja dat doet even pijn, maar dat gaat ook weer over. Maar hier en nu moet je gewoon afwachten. Afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen, of ze goed gaan groeien...
Morgen worden we om 14.30u verwacht in Voorburg en dan gaan we met hen kijken hoe het er voor staat en welke er het beste teruggeplaatst kunnen worden. Dan wordt ook besloten of dat er 1 of 2 zullen zijn.
Echt Spannend man...maar ik voel me wel onwijs dankbaar. Zo ver als dit zijn we nog nooit gekomen. Ik ervaar ook echt Gods zegen over een aantal dingen die de laatste tijd gebeuren en natuurlijk over deze uitslagen. Geweldig mooi gestuurd vind ik het bijvoorbeeld dat GK nu sinds ongeveer 3 weken aan een project in Nieuwegein werkt en van de zaak een huurauto heeft gekregen om daar te komen. Hij is daardoor elke dag veel eerder thuis en is zo'n beetje mijn prive kok. Ik heb het heel druk gehad en heb me ook niet altijd geweldig gevoeld door de hormonen, dus ik geniet er erg van dat hij dit doet en hij heeft er nog plezier in ook. Wat ik ook een bijzonder wonder van boven vind is dat GK juist vandaag geacht werd om thuis te werken. Hij moet een klus doen via het internet en op zijn werk is dat systeem eigenlijk te traag en dus wilden ze dat hij thuis zou werken omdat het daar sneller gaat. Nou ja dat is dus ideaal, want nu waren we samen toen we naar Voorburg moesten bellen...God is goed en zorgt veel meer voor ons dan we soms zelf doorhebben.
Wouw.

1 opmerking:

Pieter S36 zei

Hallo Coortje - dit sal goed gaan! 7 bevrugte eiertjies kan net nie beter nie! Ons het self al die proses deur gemaak, moes egter van 'n surogaatmoeder gebruik maak.

Alle sterkte.

Wou eintlik net laat weet dat ek jou OpenOffice/Calender afgelaai het - werk uitstekend!

Groete,

Pieter Swanevelder, Kaapstad, Suid-Afrika